0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

11-årige Albin intervjuade politiker i Almedalen

Vad tycker Sveriges politiker om ordningsbetyg? Hur arbetar de för att minska barnfattigdomen i Sverige? För 15:e gången skickade Majblomman en knattereporter till Almedalen, 2019 var det Albin Holmström som höll i micken!

Albin intervjuar Per Bolund från Miljöpartiet
Albin intervjuar barnministern Åsa Lindhagen
Albin intervjuar Jonas Sjöstedt från Vänsterpartiet
Albin intervjuar Ulf Kristersson från Moderaterna
Albin intervjuar utbildningsministern Anna Ekström
Albin intervjuar Nyamko Sabuni från Liberalerna
Albin intervjuar Annie Lööf från Centerpartiet
Albin intervjuar Ebba Busch Thor från Kristdemokraterna

”Det känns spännande att få träffa några av Sveriges mest kända politiker.”

Albin har just slutat femman och hade störst tur när klassen lottade fram Majblommans knattereporter. Uppdraget är att fråga ut Sveriges högsta politiker om barns rättigheter. Albin är jättetaggad, och lite pirrig inför att träffa partiledarna.

Det känns spännande att få träffa några av Sveriges mest kända politiker. Jag känner igen dem till utseendet, men ärligt talat har jag mer koll på själva partierna än på personerna, säger Albin som helst vill ställa frågor om skolan.

Jag skulle vilja höra vad partiledarna tycker om ordningsbetyg. Är det bra för alla barn? Ger det oss bättre chanser i skolan eller blir det nya problem för barn? Gör det skolan bättre? 

Vad tror du själv?

Det kan jag berätta efter politikerveckan!

Albin är en aktiv kille, som hinner med både kampsport, mountainbike och pingis efter skolan. Han gillar att Majblomman jobbar för alla barns rätt till en meningsfull fritid.

Ja, det är jättebra. Jag tycker att alla barn borde få hålla på med en valfri sport eller spela ett instrument. Så är det inte idag. Det kan hända att jag ställer frågor om det till politikerna.