0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Motverka barnfattigdom hemifrån

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Som volontär i Majblomman kan du vara med och göra verklig skillnad för dem, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba med barns rättigheter. Arbetet kan genomföras helt på distans och när det passar dig. I stort går det ut på att kontakta företag för att få dem att stötta Majblomman med en gåva.

Majblommans möjligheter att påverka och göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom att barn över hela landet säljer majblommor varje år. I år är dock inget som vanligt. På grund av den pågående pandemin landade vårens insamling på strax över 10 miljoner kronor. Förra året låg siffran på 67 miljoner. Detta drabbar främst de barn som vi finns till för – de behöver oss dessutom mer än någonsin.

Eftersom behoven är fortsatt stora runt om i Sverige jobbar Majblomman för att samla in pengar på nya sätt. Det är där du kommer in i bilden. Har du några timmar över i höst? Vill du vara med och göra skillnad för barn i ekonomisk utsatthet? Tycker du om att skapa kontakt med nya människor? Perfekt! Då har vi ett uppdrag till dig.

Så här kan du motverka barnfattigdom hemifrån

Arbetet kan genomföras helt på distans och när det passar dig. I stort går det ut på att kontakta företag för att få dem att stötta Majblomman med en gåva. Du binder inte upp dig för någon särskild period eller antal timmar, varje insats räknas och inget engagemang är för litet!

För att du ska få bra koll på hur Majblomman fungerar och vad ditt uppdrag innebär kommer du, när du börjar, få en introduktion av oss så du känner dig trygg i vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av oss. Efter avslutat volontäruppdrag får du får en merit på cv:t och ett intyg.

Anmäl ditt intresse idag så hör vi av oss och berättar mer!

Behandling av personuppgifter: Kul att du vill anmäla dig som volontär! För att vi ska kunna komma i kontakt med dig och planera arbetet tillsammans behöver vi dina kontaktuppgifter. Läs mer om dina rättigheter och hur vi använder dina personuppgifter.