0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

På barnens sida

Den gemensamma nämnaren för våra volontärer är att de vill göra skillnad för barn i Sverige. Här kan du lära känna några av dem lite mer.

Sara-Jane, 17år, Växjö, student

Varför valde du att engagera dig?
För att jag insåg hur vi människor idag som oftast har det mesta vi behöver, många gånger har ett stort begär efter mer. Och ju mer vi får, desto mer vill vi ha. Sen finns det på andra sidan människor som önskar att de bara kunde få det de faktiskt behöver, men inte har råd med. Det väckte någonting hos mig, kanske kände jag mig lite träffad och insåg att jag ville göra skillnad. Barn är oftast mer utsatta och jämför sig många gånger med andra. Det är inte rätt att man som barn ska känna sig annorlunda från de andra bara för at man saknar någonting eller inte har samma förutsättningar. Därför valde jag att engagera mig – för att kunna förändra och förbättra. 

Vad har du för uppdrag i din förening?
Jag är skolombud, men även företrädande kassör. 

Vad känner du att du får ut av ditt uppdrag?
Jag är ganska ny i min roll, men de här året har gett mig otroligt mycket. Att engagera mig i den här frågan ger mig kärlek och värme, att veta att det jag gör kommer göra skillnad för någon eller några. 

Vad är det bästa med att vara volontär?
Det bästa med att vara volontär är att det påminner mig om att allt inte bara handlar om att ta, utan även att ge och vikten av att hjälpa. Det är så kul att se barn och ungdomar, som vill hjälpa andra barn och ungdomar. Det bästa hittills har varit att se alla arbeta för varandra istället och inte mot varandra. 

Helena, 45 år, Veddige/Derome

Ju fler vi är desto bättre. Det är ju för en god sak där alla är vinnare! 

Varför valde du att engagera dig?
En bekant kände till att jag läser till lärarassistent och frågade om jag ville komma och hjälpa till i föreningen. Jag har själv köpt majblommor genom åren, via mina egna barn och grannar. Det är en bra sak för alla och hör traditionen till. 

Vad är det bästa med att vara volontär?
Det bästa med att vara volontär är att få större inblick hur vi jobbar och hjälpa till på bästa sätt. Ju fler vi är desto bättre. Det är ju för en god sak där alla är vinnare! 

Robert, 32 år, Linköping

Varför valde du att engagera dig i Majblomman?
Jag sålde själv majblommor när jag var liten. Anledningen till att jag som vuxen hörde av mig och ville engagera mig var att Majblomman var de enda i Almedalen som gav röst till barn. Att det var barn som intervjuade partiledarna. Alla andra föreningar var där och pratade om barn, men Majblomman lyckades få barnen att prata för sina frågor. Det är precis så jag tycker att vi ska göra och något som jag ville vara med och bidra till.

Vad har du för uppdrag i din förening?
Ordförande

Vad känner du att du får ut av ditt uppdrag?
Jag tycker det är väldigt spännande och får energi av att träffa folk och hitta sätt där vi kan påverka våran kommun hur man jobbar kring exempelvis avgiftsfri skola. Men också att vi har haft familjer som vi har följt och det är tydligt att den tid vi lägger ner verkligen bidrar till konkreta förändringar hos dem. 

Har du något speciellt minne/händelse från din tid som volontär du vill dela med dig av?
Jag tänker på den familjen som vi har stöttat i många år och där barnet nu säljer blommor själv och tjänar ihop till sin semesterresa. Det började men att barnet inte kunde vara med i sin scoutkår då de inte hade råd med terminsavgiften och då gick vi in och stöttade. Nu är han en av de som säljer bäst i vår förening och vi kan verkligen se att allt detta har gett honom självförtroende.


Vill du också bli volontär?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss!