0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en kassör?

Som kassör har du hand om den löpande bokföringen, betalar ut ekonomiskt stöd och sammanställer redovisningen varje höst. Du behöver inga förkunskaper – vi förser dig med mallar och hjälp! Att vara kassör tar ungefär 10 – 20 timmar per år.

Om uppdraget
Det är bra, men inget krav, om du har grundläggande kunskaper i ekonomi. Som kassör hos Majblomman är det viktiga att du är noggrann och vill engagera dig för att göra skillnad för barn där du bor. Det finns väl inarbetade rutiner för Majblommans kassörer, mallar att följa och du har alltid möjlighet att få hjälp från riksförbundet. För att du ska få bra koll på hur majblommeföreningen fungerar och vad ditt uppdrag innebär kommer du, när du börjar, få en introduktion av oss så du känner dig trygg i vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av oss.

Hur mycket tid tar det?
Uppdraget tar ca 10 – 20 timmar per år, majblommeföreningen har minst två möten per år: ett på våren och ett på hösten. Det är önskvärt att du kan vara kassör i ett år eller mer.

Majblommans ca 4500 volontärer är organiserade i ungefär 510 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.