0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en ordförande?

Som ordförande har du en nyckelroll i föreningen – men det betyder inte att det kräver mycket jobb. Det viktiga är att leda och fördela arbetet, och kalla till möten som hålls några gånger per år. Hur mycket tid det tar att vara ordförande beror på hur stor föreningen är och vad du vill få ut av ditt engagemang.

Om uppdraget:
Som ordförande hos Majblomman ger du av din tid, din kunskap och dina erfarenheter. Du får möjligheten att nätverka och vara med och göra skillnad för barn där du bor – en meriterande erfarenhet där du kan påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag.

Hur mycket tid tar det?
En ordförande behöver lägga åtminstone 10 timmar per år för att kunna genomföra uppdraget, och kalla till minst två möten per år: ett på våren och ett på hösten. Det är önskvärt att du kan vara ordförande i två år eller mer.

Majblommans ca 4500 volontärer är organiserade i ungefär 510 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.