0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en volontär?

Majblommans volontärer är organiserade i ungefär 580 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.

Oavsett anledning till att du funderar på vad en volontär hos Majblomman gör eller hur mycket tid du har är du välkommen! Vi övertygade om att alla har något att bidra med. Alla insatser räknas och inget bidrag är för litet. Majblomman är en ideell organisation och kan dela ut pengar tack vare att barn och volontärer engagerar sig i insamlingen varje år. Hur många barn som kan få hjälp beror kort och gott på hur många majblommor som sålts. Så, som du förstår gör alla Majblommans volontärer ett jätteviktigt jobb!

Årets försäljning av majblommor flyttas från slutet av april till efter sommaren för att minska risken för spridning av det nya coronaviruset. Men Majblommans arbete för att motverka barnfattigdomen i Sverige tar ingen paus. Vårens majblommeförsäljning ersätts med en digital insamling som startar 23 april. 

Här är några saker du kan göra som volontär på distans i vår:

  • Mars och april: Kontakta lokala medier för att informera om Majblommans arbete.
  • Mars, april till mitten av maj: Via telefon, e-post och sociala medier rekrytera skolor och föreningar till den digitala insamling för klasser och grupper som startar 23 april.
  • Mars, april till mitten av maj: Hitta och kontakta lokala företag som på olika sätt kan stödja Majblomman.
  • 23 april till 13 maj:Engagera dig i den digitala insamlingen genom att sprida information om klasser/gruppers insamlingar på dina sociala medier.
  • Löpande under året: Sköta majblommeföreningens Facebook-sida eller Instagram-konto.
  • Löpande under året: Informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman.

”För mig och de andra styrelsemedlemmarna handlar det om en önskan att göra något gott för en annan människa. Alla kan inte göra allt, men alla kan vi göra något”. 

Kommentar från en volontär

Intresserad av att bli volontär? 

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Du binder såklart inte upp dig på något.