0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en volontär?

Majblommans volontärer är organiserade i ungefär 580 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.

Oavsett anledning till att du funderar på vad en volontär hos Majblomman gör eller hur mycket tid du har är du välkommen! Vi övertygade om att alla har något att bidra med. Alla insatser räknas och inget bidrag är för litet. Majblomman är en ideell organisation och kan dela ut pengar tack vare att barn och volontärer engagerar sig i insamlingen varje år. Hur många barn som kan få hjälp beror kort och gott på hur många majblommor som sålts. Så, som du förstår gör alla Majblommans volontärer ett jätteviktigt jobb!

Coronapandemin stoppade årets försäljning av fysiska majblommor, Majblomman tappade 57 miljoner vilket drabbar de familjer som söker ekonomiskt stöd från oss. Men Majblommans arbete för att motverka barnfattigdomen i Sverige fortsätter och våra volontärers engagemang kommer att bli extra viktigt i vår. Vi ser just nu över hur våra volontärers engagemang kan ställas om till digitalt med anledning av Covid19.

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Du binder såklart inte upp dig på något.

”För mig och de andra styrelsemedlemmarna handlar det om en önskan att göra något gott för en annan människa. Alla kan inte göra allt, men alla kan vi göra något”. 

Kommentar från en volontär

Vissa föreningar har annonser på Volontärbyrån, klicka på länkarna nedan för att anmäla intresse direkt till dem.

Är din ort inte med i listan ovan?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Du binder såklart inte upp dig på något.