0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en volontär?

Majblommans ca 4500 volontärer är organiserade i ungefär 560 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.

Barnen Majblomman finns till för behöver oss mer än någonsin. Vill du vara med och motverka barnfattigdomen i Sverige och göra skillnad för barn där du bor? Engagera dig som volontär hos Majblomman.

Var en viktig vuxen!

Som volontär i Majblomman kan du bidra på många olika sätt. Till exempel styrelsearbete. Varje lokalförening har en styrelse som består av ordförande, kassör och sekreterare. Andra viktiga volontäruppdrag är engagera barn att delta i Majblommans insamling, informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman, eller hjälpa din lokala majblommeförening att nå ut på sociala medier. Du bestämmer hur mycket tid du vill och kan bidra med, alla insatser räknas och inget bidrag är för litet!

Skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss och berättar mer om vad du kan bidra med hos majblommeföreningen där du bor.

”För mig och de andra styrelsemedlemmarna handlar det om en önskan att göra något gott för en annan människa. Alla kan inte göra allt, men alla kan vi göra något”. 

Kommentar från en volontär

Vissa föreningar har annonser på Volontärbyrån, klicka på länkarna nedan för att anmäla intresse direkt till dem.

Är din ort inte med i listan ovan?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Du binder såklart inte upp dig på något.