0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Vad gör en volontär?

Majblommans ca 4500 volontärer är organiserade i ungefär 560 majblommeföreningar runt om i landet. Föreningarna hjälper barnen, ofta skolklasser och föreningar, att vara med i insamlingen. Det är även majblommeföreningarna som tar emot ansökningar och delar ut ekonomiskt stöd till familjer som söker.

Du kan vara en viktig vuxen på distans!

Barnen Majblomman finns till för behöver oss mer än någonsin. Vill du vara med och motverka barnfattigdomen i Sverige och göra skillnad för barn där du bor? Engagera dig som volontär hos Majblomman – alla insatser sker via telefon, e-post, videosamtal eller sociala medier.

Nedan är exempel på olika volontäruppdrag som du kan göra för Majblomman på distans just nu. Skicka in en intresseanmälan och ange vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av så hör vi av oss och berättar mer.

Detta kan du göra på distans i vår

Du bestämmer hur mycket tid du vill och kan bidra med, alla insatser räknas och inget bidrag är för litet. För att du ska känna dig trygg i ditt volontäruppdrag får alla nya volontärer en introduktion genom en digital volontärutbildning och det finns handböcker och informationsmaterial som stöd i volontärarbetet.

Starta en digital insamling till förmån för Majblomman
När: april och maj
Engagera dig i Majblommans digitala insamling genom starta en egen digital majblommeinsamling. Efter att du registrerat dig på Majblommans hemsida får du en länk till din insamling. Länken sprider du så mycket du kan i sociala medier, via sms eller mail till ditt nätverk, så som vänner, familj, kollegor och liknande. Här kan du läsa mer om Majblommans digitala insamling.

Engagera företag som vill stödja Majblomman
När: april och maj
Hitta och kontakta företag som på olika sätt kan stödja Majblomman. Kanske jobbar du själv på ett företag som vill stötta Majblomman? Här finns mer information om hur företag kan stödja Majblomman.

Hjälp din lokala majblommeförening att nå ut i lokalmedia
När: april och maj
Kontakta lokaltidningen eller lokalradio och be dem att göra ett reportage om Majblommans arbete och vårens insamling, eller be tidningen att ta in Majblommans pluggannonser.

Hitta campingar eller stugbyar som vill skänka panten till den lokala majblommeföreningen
När: april, maj, juni
Kontakta din närmsta camping eller stugby och fråga om de vill skänka panten till den lokala majblommeföreningen i kommunen och göra en konkret insats lokalt för barn som lever i barnfattigdom.

Hjälp en majblommeförening att nå ut på sociala medier
När: löpande under året
Ta hand om majblommeföreningens Facebook-sida eller Instagram-konto.

Hjälp till att informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman
När: löpande under året:
Informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman via till exempel e-post och sociala medier.

Hjälp din lokala majblommeförening att söka pengar hos fonder och stiftelser
När: löpande under året
Söka pengar till Majblomman hos lokala fonder och stiftelser. Kolla upp vilka lokala stiftelser och fonder det finns som vänder sig till barn och ungdomar, och skicka in en ansökan för den lokala majblommeföreningen där du bor.

”För mig och de andra styrelsemedlemmarna handlar det om en önskan att göra något gott för en annan människa. Alla kan inte göra allt, men alla kan vi göra något”. 

Kommentar från en volontär

Vissa föreningar har annonser på Volontärbyrån, klicka på länkarna nedan för att anmäla intresse direkt till dem.

Är din ort inte med i listan ovan?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Du binder såklart inte upp dig på något.