0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Motverka barnfattigdomen i Sverige tillsammans med oss och stärk ert varumärke

Coronapandemin slår hårt mot de redan utsatta och arbetet för att motverka barnfattigdomen i Sverige behövs mer än någonsin. Ni som företag kan vara med och skapa ett socialt hållbart samhälle genom att stötta Majblommans arbete. Ert engagemang skapar intern stolthet som också smittar av sig på hela varumärket. Det finns möjlighet till både enskilda gåvor och långsiktiga samarbeten.

Våra möjligheter att påverka och göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom att barn över hela landet säljer majblommor varje år. Men i år är inget som vanligt. Trots en lyckad digital insamling och donationer har vi bara samlat i ungefär hälften av det vi fick in förra året. Förra året låg siffran på 67 miljoner. Detta drabbar främst de barn som vi finns till för – de behöver oss mer nu än någonsin.

Såhär kan ni bidra

Att stötta oss är att bygga ett starkare samhälle för alla.

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Det innebär att familjen inte har råd med det mest nödvändiga. En uppväxt utan ekonomiska resurser påverkar barns självbild, relationer, fritid och framtidstro.

Det vanligaste att söka ekonomiskt stöd för är kläder och skor. Nästan lika vanligt är det att söka för fritidsaktiviteter. Att ge barn en meningsfull fritid är en prioriterad fråga för Majblomman, då forskning visar att det gör stor skillnad i barns liv. Det är en social investering som ger direkt effekt för barnen och en långsiktig positiv påverkan för samhället i stort.

Ekonomiskt stöd, vad är det?

Barnkonventionen, som blev lag i Sverige 2020, är grunden för Majblommans arbete. Den säger bland annat att alla barn har rätt till skälig levnadsstandard som bostad, kläder och mat. Att de har rätt till utbildning som är kostnadsfri och tillgänglig. Samt rätt till lek, vila och fritid. Så är det inte i Sverige idag. Därför kan familjer med utsatt ekonomi ansöka om ekonomiskt stöd hos Majblomman till och med det år då barnet fyller 18 år. 

Det kan gälla ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktivitet eller en jacka. Hur många barn som kan få hjälp beror på hur många majblommor som sålts genom den lokala majblommeföreningen. 

Detta går pengarna till

2019 delade Majblomman ut 26 miljoner kronor i ekonomiskt stöd. En del ges ut i kontanter, en annan del i värdecheckar vi köper från våra blommande företag.