0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Majblomman delar ut guldbiljetter till aktiviteter för barn

Majblomman har fått nog av ojämlikheten bland barn i Sverige! Under 2020 uppmärksammar vi alla barns rätt till en meningsfull fritid. Med hänvisning till barnkonventionen delar vi ut ett litet antal biljetter till skräddarsydda events, där barn får testa allt från musik- och videoproduktion till E-sport och skate.

För de flesta barn betyder sportlovet roliga aktiviteter, spännande upplevelser och sköna resor. Men inte för alla. Stora skillnader i barns tillgång till fritidsaktiviteter är en allvarlig konsekvens av den ekonomiska klyftan mellan barn. Varje år delar Majblomman ut miljontals kronor i ekonomiskt stöd för att ge barn i Sverige den meningsfulla fritid de har rätt till. Med stöd av barnkonventionen delar vi 2020 även ut ett litet antal biljetter till skräddarsydda events, där barn får testa olika aktiviteter, från musik- och videoproduktion till E-sport och skate.

I dagens Sverige finns en klyfta mellan barn som har fullt upp med aktiviteter och barn som aldrig får chansen att ägna sig åt kultur, sport eller något annat som känns meningsfullt. Så ska det inte vara. Alla barn har rätt till lek, vila och fritid. Det slås fast i artikel 31 i barnkonventionen som sedan årsskiftet är svensk lag. Men att göra något meningsfullt på fritiden kostar.

Under 2020 lyfter vi frågan ytterligare och undersöker vad som händer när barn får uppleva barnkonventionens rättigheter i praktiken. Barn i hela landet kan ansöka om guldbiljetter för att få en plats i Majblommans aktivitetsprogram 2020. Den som lyckas få en biljett blir bjuden på en eftertraktad aktivitet samt resa, boende och fickpengar. Aktiviteterna kommer att äga rum på olika platser i landet, är helt kostnadsfria för deltagare och arrangeras och leds av experter och förebilder inom varje område.

Aktiviteter under året blir Urban Creatives Camp, E-sportevent, ett skate-camp och flera överraskningar. Detaljer släpps regelbundet under 2020 i Majblommans app, här på hemsidan och i sociala medier.

Hur får man tag i en guldbiljett?

Alla barn kan ansöka om en guldbiljett i Majblommans app, via hemsidan eller vanlig post. Antalet platser är begränsat och aktiviteterna riktar sig mot olika åldrar men alla som söker har chansen att medverka.

Har du frågor om Majblommans aktivitetsprogram?

Maila guldbiljett@majblomman.se