0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Majblomman x Sparks

Bor du i Sundbyberg eller Upplands-Bro? Sök ekonomiskt stöd!

Aktiviteter kostar ofta pengar, pengar som man kanske inte har.

Familjer som har ont om pengar kan söka ekonomiskt stöd från Majblomman. För att till exempel kunna köpa kläder och skor, eller för att kunna betala för en fritidsaktivitet.

Gör så här för att söka ekonomiskt stöd

  1. Ladda ner ansökningsblanketten nedanför. Det går bra att använda samma blankett för fler än ett barn. Om du inte har en skrivare hemma kan du skriva ut på biblioteket eller be om hjälp från skolsköterska eller BVC.
  2. Fyll i blanketten. Läs igenom instruktionerna noga så allt blir rätt direkt. Om det fattas viktig information kan din ansökan inte behandlas. 
  3. Glöm inte intyget. Skicka med ett intyg från skolsköterska, skolkurator, socialsekreterare, föreningsledare, idrottsledare, kontaktperson i trossamfund eller liknande som kan berätta om barnets situation och behov av ekonomiskt stöd. 
  4. Skicka in ansökan till adressen som står på blanketten längst ner till vänster på sida 2.
  5. God man skall alltid bifoga ett registerutdrag om ställföreträdarskap.

Så här hanteras ansökningarna

  • Alla som tar emot och arbetar med ansökningar om ekonomiskt stöd hos Majblomman skriver under ett avtal om tystnadsplikt.
  • Material med personlig information som lämnats till Majblomman delas inte vidare till obehöriga.
  • Personlig information förvaras så att obehörig inte kan ta del av den.
  • Om du har skyddad identitet – kom ihåg att bifoga familjebevis tillsammans med din ansökan om ekonomiskt stöd. Familjebeviset får inte vara äldre än tre månader. Familjebeviset beställs hos Skatteverket 0771-567 567. OBS  ej via Skatteverkets hemsida.