0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Tips för dig som är med i den digitala insamlingen

Vårens digitala insamling är i full gång och många insamlingar som lyckats samla in stora summor. Här delar några med sig om hur de har jobbat och vad de tror ligger bakom framgången.

Spekerödskolan LG4

Klass 4 Spekerödsskolan, Stenungsund

Några elever har kopierat upp QR-koden och gått runt och lagt i grannars brevlådor! Vi skickade hem koden och länken till insamlingssidan via vår skolplattform, vi la också ut den på vår skolas Facebook-sida och har satt upp lappar på skolan där föräldrarna lämnar sina barn på fritids. Vi har pratat om hur vi kan hjälpa de som inte har Swish. Till exempel att fråga äldre släktingar om de vill skänka en slant och de kan lämna en peng till föräldern som sedan swishar.

Vi är inne och tittar varje dag, och det sporrar eleverna att försöka sprida mer. Men framförallt har vi pratat mycket om vart pengarna går.

Det är jätteroligt att kunna följa hur summan tickar upp hela tiden. Vi är inne och tittar varje dag, och det sporrar eleverna att försöka sprida mer. Men framförallt har vi pratat mycket om vart pengarna går. Att det är många familjer som har det kämpigt, som inte kan åka på semestrar, inte kan köpa glasögon till barnen och som kan behöva bidrag till julklappar till barnen. Några dagar är kvar och vi hopas att kunna samla in ännu mer pengar till de barn och familjer som behöver stöd, och kanske speciellt just den här våren.

Länk till insamlingen här.

Gunnarsboskolan

Klass 4 Gunnarsboskolan, Mullsjö

Vi på Gunnarsboskolan har en lång tradition att arbeta med Majblommans insamling. Vi pratar med eleverna om detta redan då de börjar årskurs 4. Kontinuerligt under läsåret förbereder vi eleverna genom att vid flertalet gånger prata om vad insamlingens pengarna går till och försöker göra det så nära barnen som möjligt. Det är viktigt att poängtera att de pengar vi samlar in går till barn i deras egen närhet.

De pengar som samlas in till skolan brukar vi använda för att göra något roligt för alla elever i årskursen. Vi har exempelvis varit och paddlar kanot samt besökt ett badhus i en annan stad. Vi ger information till alla vårdnadshavare i mycket god tid och är noga med att informera vad pengarna går till.  När det är dags för säljstart har vi en lektion om hur eleverna kan göra för att insamlingen ska spridas så mycket som möjligt. Under lektionerna i SO har vi samtidigt ett arbetsområde kring sociala skyddsnät för barn i olika livssituationer, i skolan och i samhället. Ekonomiska villkor för barn i Sverige och i olika delar av världen. Några orsaker till, och konsekvenser av, välstånd och fattigdom.

Länk till insamlingen här.

Pilgrimsvandring

I Säffle gav sig ett gäng personer ut på en 4,5mil lång vandring för att samla in pengar till Majblomman. Tack vare gåvor från privatpersoner och företag fick den lokala majblommeföreningen 57 000kr till sitt arbete med att motverka barnfattigdomen lokalt!

9 mil skidmaskin

Fredag 8 maj körde Johannes Pajala och Jonas Magnusson 9 mil längdskidåkning på Skierg för att samla in pengar till Majblomman.

Länk till insamlingen här. <— insamlingen pågår fortfarande

Gullviveskolan

Årskurs 5 Gullviveskolan, Gislaved

Vi har delat länken till vårdnadshavare och på våra sociala medier vid flera tillfällen. Vi har även skrivit ut QR-koden på papper och delat ut det samt satt upp lappar på ställen där människor ofta passerar – tex i trapphus. Sen har vi även pratat mycket med elverna om Majblommans arbete.

Länk till insamlingen här.

Vänliga Sundbyberg

Privat initiativ Sundbyberg

Vi har 5 600 medlemmar i vår Facebook-grupp. Alla är inte aktiva, men många bryr sig om människor. Sen är jag väldigt aktiv och insamlade pengar föder nya pengar, så jag skriver ofta om att vi har fått in och berömmer.

Länk till insamlingen här.

Gällivare Malmberget

Föreningen Gällivare Malmberget FUB, Gällivare

Jag har lagt upp insamlingen på både min Facebook och Instagram, mailat och smsat till de jag tror kan tänkas bidra och som även sprider länken vidare. Bett min man skicka till vänner som har företag och så vidare. Och vilken respons!!

Länk till insamlingen här.

Härnta-insamlingen

Privat initiativ, Härnösand

Jag har skrivit till vänner och bekanta, delat länken till insamlingen och berättat hur viktigt det är att bidra. Jag har helt enkelt bedrivit en gränslös kampanj i sociala medier där jag har kontaktat nästan alla jag känner.

Jag har bedrivit en gränslös kampanj i sociala medier där jag har kontaktat nästan alla jag känner.


Länk till insamlingen här.