0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Bli årets majblommedesigner!

Vill du ha chans att bli nästa års majblommedesigner? Alla barn är välkomna att delta! Designa din majblomma med max tre färger och skicka in ditt förslag till oss senast den 3 mars 2024. Tio finalister väljs ut och omröstningen börjar 7 mars.

Hur gör jag?
Det finns två sätt att delta:

Vad vinner man?
Den som vinner omröstningen kommer att få se sin design tryckas upp och säljas över hela landet 2025. Vinnaren kommer också få åka till Stockholm och medverka i en avtäckningsceremoni, samt ge intervjuer till media.

2024 års majblommedesigner

Alexis Monnakgotla Svensson. Foto: Elina Berg
Majblomman 2024. Foto: Elina Berg

2024 års majblomma är violfärgad med en pärla i mitten, designad av 16-åriga Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm.  

 –Min kompis heter Viola, så majblomman blev violfärgad! Vi lärde känna varandra på ett teaterläger och blev kompisar på fem minuter. Vi behövde inte säga något, det var som att vi redan kände varandra. Så man kan säga att majblomman symboliserar vänskap, jag tror det var det som juryn fastande för.”

-Jag gillar att Majblomman pratar om allas rätt att drömma fritt och stort. Och jag vet att en meningsfull fritid kan gör stor skillnad för barn.