0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Majblommans affisch

Sedan 1912 har Majblomman bjudit in olika konstnärer för att ta fram en tavla för att sprida som affisch. Carl Larsson står bakom det första bidraget och sen dess har affischen sett ut på väldigt många olika sätt. Brita Eeek och Olle Skrede står bakom många av de tidiga affischerna. Lena Andersson, Cecilia Torudd, Lasse Åberg, Caroline af Ugglas, Ernst Billgren och Kent Wisti är några av konstnärerna på 2000-talet. 2018 bestämdes det dock att den ska tas fram av konstnärer under 18 år, precis som årets majblomma som sedan länge designas av barn.

15-åriga Alice målar för barns rättigheter 2019

Vad vill du säga med din tavla?
Tanken med den är att visa att alla barn och unga är viktiga, oavsett varifrån de kommer. I dag finns många som ser ner på andra, fast de inte ens känner dem. Det gör mig arg och ledsen. Med mitt motiv vill jag visa motsatsen, en gemenskap som jag tror på. Köp affischen här!

I år fick Majblommans konstnär lite extra uppmärksamhet och har blivit intervjuad i flera olika sammanhang. Är du nyfiken på att höra Alice berätta om sina tankar, titta in klippet i TV4: eller lyssna på utbildningsradion

Några tidigare affischer

2018 – Maxi Svensson
1943 – Brita Eek
2004 – Lena Andersson
1974 – Olle Skrede
2016 – Kent Wisti