0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Majblommans affisch

Är du nästa års konstnär?

Gillar du att teckna, måla och skapa? Är du under 18 år? Vi söker nästa års konstnär som får skapa affischen för 2021. Är det du eller någon du känner?

Skicka i så fall in exempel till liv.landell@majblomman.se senast 10 augusti 2020, döp mailet till ”Konstnär 2021”. Viktigt: skicka med namn, ålder, bostadsort och telefonnummer till en förälder/vårdnadshavare. Skriv gärna några rader om dig om din konst!

Den som blir Majblommans konstnär får se nästa års hemliga majblomma i förväg och blir intervjuad när affischen och blomman avslöjas. Motivet blir en affisch som säljs i vår webbutik.

Sedan 1912 har Majblomman bjudit in olika konstnärer för att ta fram en tavla för att sprida som affisch. Carl Larsson står bakom det första bidraget och sen dess har affischen sett ut på väldigt många olika sätt. Brita Eeek och Olle Skrede står bakom många av de tidiga affischerna. Lena Andersson, Cecilia Torudd, Lasse Åberg, Caroline af Ugglas, Ernst Billgren och Kent Wisti är några av konstnärerna på 2000-talet. 2018 bestämdes det dock att den ska tas fram av konstnärer under 18 år, precis som årets majblomma som sedan länge designas av barn.

14-åriga Joel är Majblommans konstnär 2020

– Jag blir inspirerad av alla färger i naturen men min tavla är en fantasi där det är vår, sommar och höst samtidigt. Alla blommor på marken står för att Majblomman ger barn möjligheter, säger Joel. 

Har du någon kommentar till det speciella ljuset i tavlan?
Ja, det visar att ljuset finns bakom det mörka.

Hur känns det att vara majblommans konstnär 2020?
Det känns väldigt bra, så klart. Jag känner mig stolt över att få vara med och jobba mot barnfattigdom. Jag blev väldigt överraskad när jag fick frågan. 

Köp Joels tavla som affisch i Blombutiken!

Majblommans konstnär 2020 är Joel Peries, 14 år.

Några tidigare affischer

2019 – Alice Almarales Mossberg
2018 – Maxi Svensson
1943 – Brita Eek
2004 – Lena Andersson
1974 – Olle Skrede
2016 – Kent Wisti