0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Tips för trygg insamling*

Det offentliga rummet är till för alla. Ingen har mer rätt än någon annan att vara där. Majblommesäljare får samsas med alla andra som finns på gator och torg. Barn som säljer majblommor bör dock lämna eller hålla sig borta från alla situationer som kan ge leda till konflikter eller konfrontation.

– Barnen ska sälja majblommor tillsammans med kompisar eller någon vuxen.
– Barnen ska sälja majblommor på platser där det finns mycket folk, och inte följa med personer de inte känner.
– Barnen ska informera om att de säljer med Swish och bara i undantagsfall ta emot kontanter
– Barnen ska ha Majblommans gröna säljväska att förvara majblommor och pengar i, alternativt ha pengar i en midjeväska. 
– Om barnen tar emot kontanter ska de tömma sin väska på kontanter regelbundet. 
– Barnen ska inte växla stora sedlar till människor de inte känner. Barnen ska be personen att gå och växla innan köpet.
– Kontakta lokala företag och erbjud dem att stödja insamlingen, exempelvis genom att barn bjuds in för att sälja majblommor till personal och kunder.
– Följ skolans/föreningens regler för förvaring av kontanter. Förvara inte pengar i skolan om det inte finns ett kassaskåp med lås.

Hör gärna av er till Majblommans Riksförbund om ni har frågor, vill ha råd som gäller trygg insamling eller om ni vill dela med er av egna tankar och idéer. 

*Majblommans Riksförbund har en olycksfallsförsäkring som gäller för alla barn som säljer majblommor. Försäkringen gäller i hela landet men ersätter inte förlust av pengar. 

Om något ändå händer

Kontakta Majblommans Riksförbund 031-60 68 90 eller er kontakt med Majblomman lokalt för att vi snabbt ska kunna ge barnet det stöd det behöver.

Beställningsblankett att lämna på företag

Kommer gå att ladda ner här lite närmare insamlingen 2020.

Brev till vårdnadshavare

Kommer gå att ladda ner här lite närmare insamlingen 2020.