0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Blommans färg

Det är barnen som bestämmer vilken färg majblomman ska ha. Alla barn som vill kan skicka in förslag på hur nästa års blomma ska se ut – alla färger är tillåtna. Varje år kommer många tusen förslag in till Majblomman via vår app och med post. Genom omröstningar i appen kan barn säga vilken blomma de tycker ska vinna.

2021 års digitala majblomma!

2021 års majblomma har zebra- och tigerrandiga kronblad och tunn tyllbotten. Axel 13, Hana 10 och Mohammed 12 har tillsammans tagit fram den kanske mest spektakulära blomman i Majblommans 114-åriga historia.

Majblommans medel ska gå till att motverka barnfattigdomen i Sverige. För att spara pengar har barnen i år sålt de blommor som blev över då 2020 års fysiska försäljning ställdes in. 2021 års blomma är digital. Eftersom vi vet att det finns samlare av majblommor har vi dock köpt in ett begränsat antal fysiska exemplar av 2021 års singelblomma.

Sista dagen att anmäla intresse för att köpa ett samlarexemplar av 2021 års majblomma är söndagen 13 maj. Därefter kommer du få information om hur du gör för att köpa den.

Villkoren för att köpa ett fysiskt exemplar av blomman är: Varje samlare kan köpa ett exemplar och priset är 100kr (med observation att blommorna kan sälja slut). Du betalar med Swish eller kort direkt i webbshoppen.

OBS! 2021 års fysiska majblomma säljs endast som singelblomma! Den finns inte att köpa som pin, krans eller dekal. Fyll bara i formuläret om du vill köpa en singelblomma.

Intresseanmälan för att köpa ett samlarexemplar av 2021 års majblomma är stängd.

Majblomman 2020 är brandgul och rosa

2020 såldes det bara digitala majblommor. De fysiska majblommorna från 2020 kommer därför säljas av barnen 2021 istället.

Majblomman 2020 är brandgul och rosa med ett stänk av gult i mitten, efter ett förslag från 12-åriga Elin Eisele från Alingsås. Hennes förslag har röstats fram i konkurrens med över 30.000 andra. Utöver att Elin tycker att färgerna är fina så valde hon dem av ett särskilt skäl:

–          Färgerna sticker ut, och man behöver sticka ut för att få fram att barnen har rättigheter. Det känns jätteroligt att kunna vara med och hjälpa Majblomman, säger Elin.

2020 års majblommor
2020 års majblommedesigner Elin Eisele, 13 år

Alla blommor

Alla majblommor 1907-2020

Färglägg din egen majblomma

Så tillverkas majblommorna

Pappersblommor, metallpins och klistermärken tillverkas på två olika fabriker i Kina. Sunbeauty är specialister på pappersprodukter och tillverkar pappersblommorna. Jian är specialister på bland annat metallprodukter och tillverkar metallpins och klistermärken. 

Båda fabrikerna har goda arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Det sker löpande utvärderingar och Majblomman får varje år en uppdaterad rapport om bland annat arbetsmiljö, arbetsförhållanden, produktion och löner. Fabrikerna är väl insatta i Majblommans arbete, vad produkterna används till och vår värdegrund. Majblomman kan avbryta samarbetet om de inte uppfyller våra krav. 

För att säkerställa kvaliteten på produkterna gör representanter för Majblomman besök på fabrikerna minst tre gånger per år, innan och under själva produktionen. Blommorna skickas sedan till Sverige med båt. Majblomman undersöker löpande hur blommorna kan produceras så hållbart som möjligt – såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt.