0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Blommans färg

Det är barnen som bestämmer vilken färg majblomman ska ha. Alla barn som vill kan skicka in förslag på hur nästa års blomma ska se ut.

Varje år kommer många tusen förslag in till majblomman via vår app och med post. Ett antal blommor väljs ut för omröstning och visas i appen och på hemsidan där barn kan rösta fram det vinnande bidraget.

I Majblommans app kan du nu vara med och rösta fram färgen på årets majblomma 2020! 

Tävlingen pågår från idag till söndag den 12e maj. Om du inte har appen så hittar du den i Appstore eller i Google Play genom att söka på ”Majblomman”. PS. Du behöver inte logga in för att rösta.

Färglägg din egen majblomma

Årets färg 2019

Majblomman 2019 liknar en vitsippa, med sina grönvita blad. Färgerna kom via Majblommans app från 13-åriga Saga. Hennes förslag gick till final, och fick flest röster på hemsidan.

– Det känns kul men väldigt oväntat, säger Saga. Jag tänkte inte så mycket på tävlingen när jag valde färgerna i appen, så jag blev jätteförvånad när jag fick veta att jag vunnit.

Alla blommor

Alla majblommor 1907 – 2019

Så tillverkas majblommorna

Majblommorna, som är gjorda av papper, tillverkas i Kina av ett företag som heter Good Luck. De anställda har marknadsmässiga löner och goda arbetsvillkor. Majblomman har rätt att bryta vårt avtal om Good Luck skulle agera i strid med den uppförandekod som är avtalad. 

Avtalet omförhandlas löpande och Majblomman undersöker just nu hur de kan produceras så hållbart som möjligt – såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt.