0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Årets blomma

Det är barnen som bestämmer vilken färg majblomman ska ha. Alla barn som vill kan skicka in förslag på hur nästa års blomma ska se ut – alla färger är tillåtna. Varje år kommer många tusen förslag in till Majblomman via vår app och med post. Genom omröstningar på hemsidan bestämmer barn vilken blomma som vinner.

2022 års majblomma

2022 års majblomma är gräddvit med en gul prick i mitten. Den är formgiven av Oskar Björklund som är 10 år och kommer ifrån Spånga. Såhär förklarar Oskar själv hur han tänkte när han designade blomman:

–     Jag tänkte bara på ett stekt ägg när jag gjorde den! Sedan kom vi på att ägg påminner om Majblomman, organisationen alltså. Majblomman är som ett skyddande skal för barn som behöver det.

Pris

Barnen säljer blommorna styckvis med sina gröna väskor på stan och i två paket i sina webbshopar. Priserna för årets blomma är högre i barnens webbshopar för att täcka upp kostnader för packning, porto och emballage.

Priser för 2022 års blomma vid köp från barnets gröna väska.

Alla blommor

Färglägg din egen majblomma

Så tillverkas majblommorna

Båda fabrikerna har goda arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Det sker löpande utvärderingar och Majblomman får varje år en uppdaterad rapport om bland annat arbetsmiljö, arbetsförhållanden, produktion och löner. Fabrikerna är väl insatta i Majblommans arbete, vad produkterna används till och vår värdegrund. Majblomman kan avbryta samarbetet om de inte uppfyller våra krav. 

Pappersblommor, metallpins och klistermärken tillverkas på två olika fabriker i Kina. Sunbeauty är specialister på pappersprodukter och tillverkar pappersblommorna. Jian är specialister på bland annat metallprodukter och tillverkar metallpins och klistermärken. 

För att säkerställa kvaliteten på produkterna gör representanter för Majblomman besök på fabrikerna minst tre gånger per år, innan och under själva produktionen. Blommorna skickas sedan till Sverige med båt. Majblomman undersöker löpande hur blommorna kan produceras så hållbart som möjligt – såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt.