0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Bli volontär hos Majblomman

Som volontär hos Majblomman är du med och motverkar barnfattigdomen i Sverige. Alla insatser är välkomna, du bestämmer själv hur mycket tid du vill och kan bidra med.

Ställ upp för barnen där du bor

Majblomman har cirka 4 000 volontärer organiserade i över 500 lokala majblommeföreningar runt om i landet, men vi behöver bli fler! Ansökningarna om ekonomiskt stöd till oss har ökat markant det senaste året, något som våra volontärer ser dagligen. Barnens behov har blivit mer basala och nya grupper söker sig till Majblomman för att få hjälp.

Varför bli volontär hos Majblomman?

  • Du är med och bidrar till Majblommans viktiga arbete för en barndom fri från fattigdom.
  • Du hjälper barn som behöver det lokalt i din kommun, till exempel med en varm vinterjacka eller möjligheten att idrotta med kompisarna.
  • När du engagerar dig ideellt så gör du med något meningsfullt och utvecklande för dig själv, samtidigt som du blir del av en gemenskap.

”Du förändrar och förbättrar barns situation i Sverige.”

Här hittar du volontäruppdrag som finns lediga just nu.

Vad gör en volontär hos Majblomman?

Det finns många sätt att engagera sig som volontär. Förutom att hjälpa barnen med deras majblommeförsäljning under våren, så finns det mycket du kan bidra med året om.

Du kan till exempel sprida kunskap om Majblommans viktiga arbete, och hjälpa din lokala majblommeförening att nå ut på sociala medier samt i lokal media. Du kan informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman och behandla ansökningar. 

Oavsett hur mycket tid du har så kan du vara med och bidra!

  • Har du 10 minuter? Dela ett inlägg från Majblomman i dina sociala medier.
  • Har du en timme? Häng upp en affisch på skola eller i köpcentrum.
  • Har du 10 timmar? Besök en barngrupp och informera om Majblommans insamling.

”Man mår bra av att dela med sig av sin tid till något viktigt.”