0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Sök ekonomiskt stöd

Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Arbetet med att fatta beslut om ansökningar görs av volontärer som är engagerade i Majblomman på sin fritid. Och ibland kan det ta tid att få svar på sin ansökan och eventuella frågor.

Gör så här för att söka ekonomiskt stöd

 1. Ladda ner en ansökningsblankett längst ner på denna sida. Det är viktigt att söka på den stad där barnet/barnen är folkbokförda. Det går bra att använda samma blankett för fler än ett barn. Om du inte har en skrivare hemma kan du skriva ut på biblioteket eller be om hjälp från skolsköterska eller BVC.
 2. Fyll i blanketten. Läs igenom instruktionerna noga så allt blir rätt direkt. Om det fattas viktig information kan din ansökan inte behandlas. 
 3. Glöm inte intyget. Skicka med ett intyg från skolsköterska, skolkurator, socialsekreterare, föreningsledare, idrottsledare, kontaktperson i trossamfund eller liknande som kan berätta om barnets situation och behov av ekonomiskt stöd. 
 4. Skicka in ansökan till postadressen som står på blanketten längst ner till vänster på sida 2.
 5. God man skall alltid bifoga ett registerutdrag om ställföreträdarskap.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet hittar du information om hur du ansöker samt ansökningsblankett här.

När får jag svar på min ansökan?

Beroende på vilken ort du bor på dröjer det olika lång tid innan du får svar på din ansökan. Vissa lokalföreningar har ett sista ansökningsdatum och andra behandlar ansökningar löpande under året. Ansökningarna behandlas av volontärer som är engagerade på sin fritid och därför kan det dröja flera veckor innan du får svar. Du får alltid svar på din ansökan, oavsett om den beviljas eller inte.

 • Alla som söker ekonomiskt stöd får ett skriftligt svar där det står om ansökan beviljats eller inte. Det här påverkar hur ansökan bedöms.
 • Har du frågor som gäller din ansökan, maila din lokala majblommeförening. Du hittar mejladressen genom att välja kommun och majblommeförening längre ner på denna sidan.

  Så här hanteras ansökningar

  • Alla som tar emot och arbetar med ansökningar om ekonomiskt stöd hos Majblomman skriver under ett avtal om tystnadsplikt.
  • Material med personlig information som lämnats till Majblomman delas inte vidare till obehöriga.
  • Personlig information förvaras så att obehörig inte kan ta del av den.

  Här hittar du din Majblommeförening och laddar ner ansökningsblankett

  Sök på län

  Blekinge län Dalarnas län Gotlands län Gävleborgs län Hallands län Jämtlands län Jönköpings län Kalmar län Kronobergs län Norrbottens län Skåne län Stockholms län Södermanlands län Uppsala län Värmlands län Västerbottens län Västernorrlands län Västmanlands län Västra Götalands län Örebro län Östergötlands län