0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Majblommans Riksförbund har semesterstängt från vecka 27 till 33 och kommer inte att hantera några ansökningar under denna period.

Sök ekonomiskt stöd

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till en fritidsaktivitet eller en jacka i rätt storlek.

Gör så här för att söka ekonomiskt stöd

 1. Hitta din lokalförening längre ner på denna sida. Det är viktigt att söka på den stad där barnet är folkbokförd.
 2. Fyll i blanketten. Ladda ner ansökningsblanketten och skriv ut den. Om du inte har en skrivare hemma så kan du skriva ut på biblioteket eller be någon i din närhet om hjälp. Hos en del lokalföreningar kan du ansöka digitalt, klicka då på ”Ansök om ekonomiskt stöd digitalt” för att komma till ansökningsblanketten. Läs igenom instruktionerna noga så allt blir rätt direkt. Om det fattas viktig information kan din ansökan inte behandlas. Det går bra att använda samma blankett för fler än ett barn.
 3. Skicka med ett giltigt intyg. Det kan skrivas av någon som känner till barnets situation utifrån sin yrkesroll, exempelvis skolpersonal, socialsekreterare, föreningsledare, idrottsledare eller kontaktperson i trossamfund. Intyget ska beskriva barnets situation och vad ekonomiskt stöd från Majblomman skulle innebära för barnet. Sjukjournaler eller intyg som endast beskriver familjens ekonomiska situation, exempelvis att vårdnadshavaren/-havarna har ekonomiskt bistånd, gäller inte som intyg. Intyget får inte var äldre än tre månader och ska inte ha använts vid en tidigare ansökan.
 4. Skicka in ansökan. Om du har har en fysisk ansökan så ska den skickas till postadressen som står på blanketten längst ner till vänster på sida 2. Ansökningar som skickas per post måste undertecknas av minst en vårdnadshavare för att vara giltig. Om du ansöker digitalt, så skicka blanketten genom att klicka på ”Skicka in” längst ner på sidan. Om du har ett fysiskt intyg så kan du skanna in detta och bifoga.
 5. God man skall alltid bifoga ett registerutdrag om ställföreträdarskap.

Tänk på:

För att din ansökan ska kunna behandlas måste du ha fyllt i alla rutor på ansökningsblanketten och bifogat ett giltigt intyg. Var noga med att ange:

 • Vad det ekonomiska stödet ska användas till.
 • Att fylla i familjens samlade inkomster med korrekta belopp och att skriva ”0” i de inkomstrutor som inte är aktuella för din familj. Observera att försörjningsstöd är detsamma som socialbidrag.
 • Om ansökan om ekonomiskt stöd avser en fritidsaktivitet måste det framgå vilken fritidsaktivitet som avses, namn på klubben/föreningen samt kostnaden per barn om det är flera barn som har behov.
 • Som regel beviljas ekonomiskt stöd endast en gång per år/barn.

Ekonomiskt stöd ges inte till:

 • sådant som kommunen kan bevilja ekonomiskt bistånd till som till exempel mat, möbler, barnvagnar.
 • Utlandsresor eller läkemedel.
 • Främlingspass eller andra avgifter för uppehållstillstånd, ej heller till kostnad för ID-kort.
 • Körkort och körlektioner.

Ekonomiskt stöd kan beviljas till barn under hela det kalenderår de fyller 18 år.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet hittar du information om hur du ansöker samt ansökningsblankett här.

Hur ansökningarna hanteras

Läs mer om hur ansökningarna om ekonomiskt stöd hanteras här.

Här hittar du din Majblommeförening och laddar ner ansökningsblankett

Sök på län

Blekinge län Dalarnas län Gotlands län Gävleborgs län Hallands län Jämtlands län Jönköpings län Kalmar län Kronobergs län Norrbottens län Skåne län Stockholms län Södermanlands län Uppsala län Värmlands län Västerbottens län Västernorrlands län Västmanlands län Västra Götalands län Örebro län Östergötlands län