0

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem

Sök ekonomiskt stöd

Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Hur många barn som kan få hjälp beror på hur många majblommor som sålts. Arbetet med att fatta beslut om ansökningar görs av volontärer som är engagerade i Majblomman på sin fritid.

Gör så här för att söka ekonomiskt stöd

 1. Ladda ner en ansökningsblankett längst ner på denna sidan. Det är viktigt att söka på den stad där barnet/barnen är folkbokförda. Det går bra att använda samma blankett för fler än ett barn. Om du inte har en skrivare hemma kan du skriva ut på biblioteket eller be om hjälp från skolsköterska eller BVC.
 2. Fyll i blanketten. Läs igenom instruktionerna noga så allt blir rätt direkt. Om det fattas viktig information kan din ansökan inte behandlas. 
 3. Glöm inte intyget. Skicka med ett intyg från skolsköterska, skolkurator, socialsekreterare, föreningsledare, idrottsledare, kontaktperson i trossamfund eller liknande som kan berätta om barnets situation och behov av ekonomiskt stöd. 
 4. Skicka in ansökan till adressen som står på blanketten längst ner till vänster på sida 2.
 5. God man skall alltid bifoga ett registerutdrag om ställföreträdarskap.
 • Det kan vara bra att veta att det ibland kan dröja många veckor innan du får svar på din ansökan eftersom den behandlas av volontärer som är engagerade på sin fritid.
 • Har du frågor som gäller din ansökan, maila din lokala majblommeförening. Du hittar mail-adressen genom att söka på din kommun under rubriken ”Här hittar du din Majblommeförening och laddar ner ansökningsblankett”, den finns längre ner på denna sidan.

Så här hanteras ansökningar

 • Alla som tar emot och arbetar med ansökningar om ekonomiskt stöd hos Majblomman skriver under ett avtal om tystnadsplikt.
 • Material med personlig information som lämnats till Majblomman delas inte vidare till obehöriga.
 • Personlig information förvaras så att obehörig inte kan ta del av den.
 • Om du har skyddad identitet – kom ihåg att bifoga familjebevis tillsammans med din ansökan om ekonomiskt stöd. Familjebeviset får inte vara äldre än tre månader. Familjebeviset beställs hos Skatteverket 0771-567 567. OBS  ej via Skatteverkets hemsida.

Har du skyddad identitet?

OBS! Blanketten är bara avsedd för personer som är sekretessmarkerade hos Skatteverket. Är du inte det, sök upp rätt blankett nedanför.

Här hittar du din Majblommeförening och laddar ner ansökningsblankett

Sök på län

Blekinge län Dalarnas län Gotlands län Gävleborgs län Hallands län Jämtlands län Jönköpings län Kalmar län Kronobergs län Norrbottens län Skåne län Stockholms län Södermanlands län Uppsala län Värmlands län Västerbottens län Västernorrlands län Västmanlands län Västra Götalands län Örebro län Östergötlands län