0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Barnens provision

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande barnens provision, skatter och administration. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss via formuläret längst ner på sidan.

Frågor & svar

Hur mycket pengar får barnen som har sålt majblommor behålla för egen del?

Varje barn som sålt majblommor får en provision på 10 procent på sin insamling. Barnet behåller alltså en tiondel av intäkten. Många barn har också fått dricks i samband med försäljningen. Barnen behåller så klart dricksen i sin helhet.

När betalas pengarna ut till majoriteten av barnen? 

De allra flesta, ca 38.000 barn, har sålt majblommor för mindre än 10.000 kronor. Då gäller detta:

1, Barnet som sålt majblommor redovisar sin insamling i Majblommans app.

2, Den lokala majblommeföreningen godkänner barnets insamling.

3, De allra flesta barn får sedan sin provision direkt från Majblomman Riksförbund inom 10 arbetsdagar.

När betalas pengarna ut till de barn som har sålt majblommor för större summor?

Barn som sålt majblommor för mer än 10.000 kronor behöver dela sina personuppgifter till Majblomman. Då kan Majblomman räkna ut och dra av preliminär inkomstskatt för barnet, enligt gällande regler. Därefter kan barnets pengar betalas ut. (För denna grupp barn ska Majblomman också betala arbetsgivaravgift. Det görs separat och är inget barnet märker av.)

Hur löser Majblomman utbetalningar av provision för personer som inte kan ta emot utbetalningar, till exempel via Swish?

Majblomman kommer att säkerställa att administrationen av kommande utbetalningar fungerar för alla barn som sålt majblommor.

Hur löser Majblomman problem av olika slag, mot bakgrund av enskilda barns familjeförhållanden? 

Om denna typ av problem uppstår kommer svar på frågor att ges till de barn som potentiellt kan beröras. Majblomman kan och ska inte kommentera personuppgifter och familjeförhållanden kring enskilda barn som har sålt majblommor.