0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Ekonomiskt stöd

På den här sidan hittar du svaren på de vanligaste frågorna för dig som söker ekonomiskt stöd. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss via formuläret längst ner på sidan.

Frågor & svar

Hur går det med min ansökan?

Du ansöker hos den lokalförening där barnet är folkbokförd. Har du frågor om en ansökan kan du maila x-stad@majblommeforening.se, där x-stad är namnet på lokalföreningen. Kom ihåg att skriva ditt namn, adress och namnet på barnet, annars har de svårt att hitta din ansökan.

Hur söker jag ekonomiskt stöd?

På majblomman.se/sok-har/ skrollar du ner och skriver in din hemort i fritextfältet och väljer din lokalförening. Antingen har lokalföreningen digital ansökan, och du klickar på länken för att komma till formuläret. Har lokalföreningen ansökan på papper så öppnar du en pdf, skriver ut, fyller i och skickar in till adressen längst ner på sidan 2. Finns det möjlighet att välja på digital respektive pappersansökan ska du alltid välja digital – då blir din ansökan spårbar och du får ett ärendenummer. Tänk på att alltid fylla i alla uppgifter i formuläret, och skriv vad ett stöd från Majblomman ska användas till. Om din ansökan inte är komplett ifylld kan vi inte behandla den.

Vad kan jag söka ekonomiskt stöd för?

Majblomman arbetar för att alla barn ska kunna delta i gemenskapen på lika villkor. Exempel på vad vi hjälper till med är avgifter för fritidsaktiviteter, en cykel, ett kalas, kläder och skor. När du ansöker hos oss är det viktigt att du skriver tydligt vad du söker stöd för. Vi beviljar inte stöd för körkort, id-handlingar, resor eller sådant som gäller familjen t ex möbler, el, hyr och mat.

Hur många gånger per år kan jag söka ekonomiskt stöd?

Som regel beviljas ekonomiskt stöd endast en gång per år/barn, men det kan variera. Mejla din lokalförening på x-stad@majblommeforening.se, där x-stad är namnet på lokalföreningen och fråga vad som gäller där du bor.

Måste jag ha ett intyg när jag söker ekonomiskt stöd?

Alla ansökningar måste ha ett intyg, annars kommer din ansökan att avslås. Intyget kan skrivas av någon som känner till barnets situation utifrån sin yrkesroll, och ska beskriva barnets situation och vad ekonomiskt stöd från Majblomman skulle innebära för barnet.

Hur gamla kan barnen vara?

Ekonomiskt stöd kan beviljas till barn under hela det kalenderår de fyller 18 år.

Fyll i och skicka in din fråga här