0

Inga produkter i varukorgen.

Hem

Stiftelser & filantroper

Vill du bidra i kampen mot barnfattigdomen i Sverige? Nu kan du som filantrop eller via en stiftelse göra verklig skillnad för barn som lever i ekonomisk utsatthet.

”Jag har egna barn och brinner för de här frågorna. För mig känns det verkligen viktigt att alla barn i Sverige får ha det bra, och därför har jag valt att stötta Majblomman. Det känns jättefint att kunna bidra och jag uppskattar att kunna följa Majblomman på nära håll, just nu när barnen behöver det som mest.”


Engagerad filantrop 2023          

Sedan 1907 har Majblomman gjort skillnad för barn som lever i fattigdom genom att barn hjälper barn. Men pengarna från barnens majblommeförsäljning räcker inte. Med stigande inflation och ökade levnadsomkostnader söker allt fler familjer ekonomiskt stöd hos Majblomman. Situationen kompliceras av att vårt samhälle präglas av en segregation som är förödande för barns utveckling.

Vi vill att alla barn ska kunna må bra, växa och drömma oavsett familjens ekonomiska situation. Våra pengar går till allt ifrån fritidsaktiviteter för en meningsfull fritid, till fotbollskor, vinterjackor och busskort. De ansökningar vi får in ger oss en överblick av barns behov i Sverige idag. Det är en dyster läsning och visar tydligt varför vi behövs.

Barnkonventionen – vår grund

Grunden för Majblommans arbete är barnkonventionen. Den säger bland annat att alla barn har rätt till en skälig levnadsstandard som bostad, kläder och mat. Att de har rätt till utbildning som är kostnadsfri och tillgänglig. Samt rätt till lek, vila och fritid. Så är det inte i Sverige idag. Det ska vi ändra på.

Ge barn i Sverige en bättre framtid

Majblommans filantropierbjudande ger dig möjlighet att hjälpa barn i Sverige till en bättre framtid. Med hjälp av större donationer kan vi hjälpa fler barn i Sverige som lever i ekonomisk utsatthet. Som filantrop hos Majblomman får du en unik möjlighet att engagera dig i vårt arbete, och bidra till Majblommans framtida planer. Du väljer själv hur mycket du vill engagera dig, i form av både tid och pengar.

Intresserad av att få veta mer?

Jag som ansvarar för stora donationer heter Christina Holden. Välkommen att höra av dig till mig på christina.holden@majblomman.se eller 0709-630765 så berättar jag mer om Majblommans verksamhet och hur vi kan samarbeta.

Frågor & svar

Hur samarbetar Majblomman med filantroper?

Som filantrop hos Majblomman har du chans att påverka och bidra till en mindre organisation, där ditt bidrag gör större skillnad. Vi välkomnar också att man engagerar sig med sin kompetens och sitt nätverk då vi står inför stora utmaningar. Det är upp till dig om du vill att din gåva uppmärksammas eller om du vill vara anonym.

Varför ska jag välja Majblomman?

Om du vill påverka framtiden för barn i Sverige så kommer ett engagemang i Majblomman att vara helt rätt för dig. Vi har gjort skillnad för barn sedan 1907 och just nu är behovet av hjälp stort för barn som lever i ekonomisk utsatthet.

Hur vet jag om min investering gör skillnad?

Som filantrop kommer vi ge dig regelbunden återkoppling om vårt arbete där effektmätning är en viktig del av kvalitetsarbetet.

Hur kontrolleras Majblommans insamling?

Majblommans insamling kontrolleras varje år i fyra steg. Först granskar lokala revisorer lokalföreningarnas räkenskaper och förvaltning. Sedan kontrollerar Majblommans riksförbund varje lokalförenings årsredovisning. Därefter granskar en revisor både riksförbundets redovisning och samredovisningen för hela Majblomman. Slutligen kontrollerar Svensk Insamlingskontroll den gemensamma redovisningen.

Vad innebär ett 90-konto?

Ideella föreningar, stiftelser och trossamfund som granskats och godkänts av Svensk Insamlingskontroll får ha ett så kallat 90-konto. Det är en garanti för att vi bland annat följer deras krav på att tillräckligt mycket av våra insamlade medel går till ändamålet.