0

Inga produkter i varukorgen.

Majblomman kommenterar: Årets konstnär: Astrid Sylwan

Våren 2023 håller på att bli synonym med rapporter om lågkonjunkturens hårda press på människor som inte längre får ihop vardagsekonomin. Majblomman har som en del av civilsamhället formulerat tydliga krav på politiska reformer, och fortsätter att göra så.

Samtidigt arbetar vi stenhårt för att komplettera vår klassiska insamling med samarbeten som stärker vår möjlighet att omgående dela ut mer ekonomiskt stöd till barn. Ett exempel på det är konstnären Astrid Sylwans värdefulla insats som blev officiell häromdagen. Astrid har skapat 75 exklusiva grafiska blad, särskilt för Majblomman. Med verket ”Tupelo Honey” ger hon oss draghjälp i arbetet mot barnfattigdomen i Sverige.

Genom Astrid Sylwans generösa insats för vår organisation återupptas en tradition som startade 1912, då Carl Larsson skänkte en målning till Majblommans grundare Beda Hallberg. Sedan dess har många kända konstnärer ställt upp för Majblomman, framför allt genom att de ökat kännedomen om vårt ändamål. Det nya med 2023 års konstsamarbete är att allmänheten får möjlighet att investera i unik konst samtidigt som Majblomman får ett märkbart ekonomiskt tillskott som går direkt till barns behov.   

Det finns många sätt att stötta civilsamhället på. Vi tror och hoppas att vår nya variant av Majblommans anrika tradition får många ringar på vattnet.