0

Inga produkter i varukorgen.

Köp årets konstverk 2024 och stötta Majblomman

Majblomman och Borås Tapetfabrik har genom ett unikt samarbete tagit fram årets konstverk 2024 – tapeten Majken. Tapeten finns i tre unika färgställningar och säljs till förmån för Majblommans arbete mot barnfattigdomen i Sverige.

Den första för tankarna till en varm sommaräng med lek och oändliga drömmar. Den andra drar betraktaren in i ett meditativt, grönskande landskap utan slut. Den tredje har ett friskt tilltal som omsluter rummet i svala vindar och vågor.

Om samarbetet

Sedan 1912 har Majblomman som tradition att låta konstnärer stötta arbetet mot barnfattigdom genom unika uttryck och tekniker. För 2024 har förtroendet givits anrika Borås Tapetfabrik, som har tillverkat tapeter i över 100 år, och dess designer Johanna Ek som har formgett ett exklusivt tapetmönster till förmån för Majblomman. 

Inspirationen har hämtats ur Majblommans långa historia, där blommor i varierande färg och form präglar berättelsen. Det blir ett sublimt intryck där Majblommans ikoniska form får ta plats på ett nytt vis.

Johanna har arbetat med blommans återkommande form, och strösslat ett skirt lager ljusa kronblad över en underbart suggestiv bottenfärg. Resultatet är tapeten Majken i tre färgställningar, med ett varierat uttryck som passar hemmets olika rum. 

”Själva majblommorna är väldigt speciella med alla sina färger, och hur de varierar från år till år. Det är en spännande resa att kunna följa organisationens utveckling visuellt, och det känns fantastiskt att få sammanfatta med ett nytt konstnärligt uttryck.” – Johanna Ek, designer Borås Tapetfabrik.

Tapeten Majken

Tapeten finns i en exklusiv upplaga och säljs endast i vår Blombutik här. Tapetrullarna levereras med DHL för 135 kr/beställning.

  • Pris: 899 kr/rulle.
  • Mått: 0,49 m x 10,05 m
  • Mönsterpass: Rak passning
  • Mönsterbredd: 49 cm
  • Mönsterhöjd: 60 cm
  • Ljusäkthet: Extra ljushärdighet
  • Tvättbarhet: Tvättbar

Tapeten är tillverkad i Sverige av papper från hållbart skogsbruk, och är CE-märkt för högsta standard inom miljö- & säkerhetskrav.

Hit går pengarna

Pengarna som samlas in genom försäljningen av tapeten går till Majblommans viktiga arbete med att motverka barnfattigdomen i Sverige. Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd hos Majblomman till och med det år då barnet fyller 18 år. Det kan gälla ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktivitet eller en varm jacka. Majblomman stödjer även forskning och påverkar politiker för att fler barn ska ha möjlighet att få en barndom fri från fattigdom.

Lägg din beställning här

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi kommer att kontakta dig gällande betalning.